Behandeling angstklachten en angststoornis – psycholoog Rotterdam

Behandeling angstklachten en angststoornis Rotterdam bij de Praktijk voor Zelfmanagement

In de praktijk kan je je voor angstklachten laten behandelen. Op deze pagina kan je hier meer over lezen. Laat het me gerust weten als je na het lezen nog vragen hebt!

Wat zijn angstklachten?

Angst is een emotie die ons allemaal behoedt voor gevaar. Zonder angst loop je vanzelfsprekend veel meer risico omdat je je helemaal niet bezig houdt met het feit dat iets ook mis kan gaan. Daarnaast kan passende angst en spanning je helpen om alert te zijn in situaties waarin dit nodig is, het maakt je scherper en je focust en concentreert je meer. Dit kan heel nuttig zijn in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld als je in het verkeer bijna een aanrijding krijgt en je dit moet voorkomen, je een belangrijke presentatie moet geven, je examen moet doen, et cetera. Het is dus maar goed dat wij angst kennen.

Angst slaat door zodra de angst ons niet meer helpt, maar ons beperkt. Als angst je lam legt, je blokkeert, je dingen doet vergeten, je doet onderpresteren of zelfs jouw dagelijkse leven ten nadele beïnvloedt, spreken we van angstklachten, of (indien je aan de voorwaarden voldoet) over een angststoornis. In dat geval is het raadzaam voor een effectieve behandeling te kiezen.

Steeds sterker

Angst kan in sommige situaties sterker worden en je steeds meer gaan beperken. Denk hierbij aan sociale angst, faalangst, gegeneraliseerde angst, fobiën (vliegangst, hoogtevrees, claustrofobie, angst voor de tandarts, e.d.), dwang, PTSS en meer. Als je merkt dat jouw angst sterker wordt, zorg dan dat je zo snel mogelijk kiest voor behandeling.

Gevolgen van angst

Angst kan veel gevolgen hebben. Angst kan leiden tot vermijding, piekeren, paniekaanvallen, je overmatig zorgen maken, lichamelijke klachten, slaapproblemen, stress, hartkloppingen, hyperventilatie, buikklachten, et cetera. Deze klachten kunnen vervelend zijn, maar je ook (ernstig) beperken. Je hoeft er niet mee te blijven lopen, dit geeft veel onrust, ongemak of erger. Je kan de angst leren los te laten.

Behandeling angstklachten en angststoornis - psycholoog Rotterdam

Jezelf goed kennen geeft kracht

Wat houdt de behandeling in?

Tijdens het intakegesprek zullen wij samen kijken naar de situaties waarin de angst je beperkt. Vervolgens zullen wij het ontstaan van de angst achterhalen. Zodra dit helder is, zullen we uit diverse behandelmethoden de meest passende kiezen. Denk hierbij aan cognitieve gedragstherapie, EMDR, hypnotherapie, regressietherapie en lichaamsgerichte therapie. Hiermee gaan wij in de vervolgsessies aan de slag. We kunnen ook kiezen voor een combinatie van methoden.

Bij mijn praktijk krijg je altijd maatwerk, dus we kiezen altijd (een combinatie van) methoden die bij jou en jouw situatie passen. De ervaring leert dat hiermee de meeste angstklachten uitstekend behandeld kunnen worden.

Je kan er vanuit gaan dat we tijdens de sessies effectief werken aan het verminderen van angstklachten en dat je steeds oefeningen of aandachtspunten meekrijgt, waarmee je zelf in jouw dagelijkse leven kunt gaan oefenen. Daarmee werk je ook gelijk aan jouw zelfmanagement.

Het spreekt voor zichzelf dat het opdoen van inzichten, het oefenen met nieuw gedrag en de therapeutische technieken die we gebruiken, allemaal als doel hebben om jouw angsten te doen verminderen, zodat je er niet meer door belemmert wordt. Spreekt dit je aan?

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact met me op.

Graag tot ziens,

Wouter-Jan

Je bent nu op de pagina: “Behandeling angstklachten en angststoornis – psycholoog Rotterdam”

Terug naar alle specialisaties

Nieuws & Blog