Beschikbaarheid ivm coronavirus (COVID-19 update 16-01-2022)

Beschikbaarheid ivm coronavirus (COVID-19 update)

In verband met het coronavirus worden er door de overheid adviezen gegeven en maatregelen genomen. Omdat dit per periode anders is, leg ik in dit bericht de actuele stand van zaken uit, voor wat betreft de Praktijk voor Zelfmanagement.

Omdat de praktijk onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) valt, en onze locatie volgens de Wkkgz (artikel 1) als een ‘zorglocatie’ geldt, en de praktijk onder de (para)medische beroepen valt, is deze altijd uitgezonderd geweest van sluiting. Dit zal zo blijven. Door onze voorzichtigheid en coronamaatregelen heeft zich in de afgelopen jaren geen enkele besmetting voorgedaan. Onze coronamaatregelen staan onderaan deze pagina.

Individuele sessies zijn op onze locatie mogelijk

De overheid adviseert om 1,5 meter afstand van anderen te houden.  Dit is in ons pand goed mogelijk. Hiernaast nemen wij (de onderstaande) voorzorgsmaatregelen.

Mijn beroep valt niet onder de zogenoemde contactberoepen, en onze praktijk is geen publieke binnenruimte, er is geen doorloop van mensen en alles werkt op afspraak. Natuurlijk kan je bij binnenkomst wel een mondkapje opdoen als je wilt, maar met de (onderstaande) maatregelen die wij nemen is dat niet strikt noodzakelijk.

Sessies zijn ook via beeldbellen mogelijk

Vanwege de situatie zijn de 1 op 1 sessies ook via beeldbellen mogelijk. Dus als je milde griepklachten of verkoudheidsklachten hebt, of als je toch liever niet op locatie wilt komen, is dit een goede optie. Mail mij als je bij het beeldbellen hulp nodig hebt.

De mindfulnesstrainingen kunnen (aangepast) doorgaan

De mindfulnesstrainingen vinden meerdere keren per jaar plaats en kunnen naar verwachting doorgaan. Ik geef de mindfulnesstrainingen in kleinere groepen van 6 deelnemers en met alle coronamaatregelen.

→ Ik verwacht dat de mindfulnesstraining van maart 2022 door kan gaan. Ik geef deze mindfulnesstraining in een kleinere groep en met alle coronamaatregelen.

Lees hier de data van de eerstvolgende mindfulnesstraining. Je kan je voor deze training al aanmelden als je ook mee wilt doen.

De lessen van de mindfulnesstraining vinden op onze locatie plaats. Als dat vanwege eventuele coronamaatregelen (zoals een lockdown) noodzakelijk is, kunnen enkele lessen tijdelijk online (via Skype) gegeven worden. Als het vervolgens weer kan, geven we de lessen weer op onze locatie. Als je vooraf hulp bij Skype nodig hebt, is dat mogelijk.

De corona voorzorgsmaatregelen op onze locatie

Lees op deze pagina de adviezen die de overheid geeft: www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws

→ Wij vragen iedereen om samen met ons de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen. Hiermee volgen wij de adviezen van het RIVM.

Wij vragen iedereen om met ons deze voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • thuis te blijven en je bij de GGD op corona te laten testen bij reukverlies en/of milde verkoudheidsklachten (zoals keelpijn, niezen, verkoudheid, hoesten, kortademigheid, koorts, luchtwegklachten, e.d.)
  • thuis te blijven bij een positieve coronatest van één of meerdere huisgenoten of een nauw contact (dus ook als je gevaccineerd of negatief getest bent)
  • gelijk bij binnenkomst jouw handen te ontsmetten (bij de ingang staat desinfectie handgel)
  • 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, ook in de gang en keuken
  • elkaar geen handen te geven
  • aan de binnenkant van de elleboog te niezen of te hoesten
  • papieren zakdoekjes te gebruiken (en deze na gebruik weg te gooien)

Hiernaast maken wij de WC, deurklinken, lichtknoppen, e.d. elke dag met alcohol schoon. Tussen de afspraken in zit voldoende tijd om te zorgen dat je geen andere cliënten tegenkomt (dit is altijd al het geval geweest). Ook ventileren wij ons pand goed.

Wij houden alle adviezen en maatregelen van de overheid in de gaten. Zodra de situatie verandert, updaten wij onze aanpak. Stuur me gerust een mail als je vragen hebt!

Wouter-Jan