Beschikbaarheid ivm coronavirus (update 07-06-2021)

Beschikbaarheid ivm coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus heeft de overheid een aantal adviezen gegeven en maatregelen genomen. In dit bericht leg ik uit wat dit voor de praktijk betekent en hoe wij hiermee omgaan.

Mijn beroep valt onder de (para)medische beroepen, en is uitgezonderd (geweest) van sluiting. Uiteraard houden we ons altijd al, en nog steeds aan alle maatregelen. Zoals het ontsmetten van de handen, het afstand houden, e.d. Deze maatregelen bieden veiligheid en zijn hieronder te lezen.

Individuele sessies zijn op onze locatie mogelijk

De overheid adviseert om 1,5 meter afstand van anderen te houden.  Voor wat betreft de 1 op 1 activiteiten is dit in ons pand goed mogelijk, daarom kunnen deze doorgaan. Hierbij nemen wij de onderstaande voorzorgsmaatregelen.

Mijn beroep valt niet onder de zogenoemde contactberoepen, en onze praktijk is geen publieke binnenruimte, er is geen doorloop van mensen en alles werkt op afspraak. Natuurlijk kan je bij binnenkomst wel een mondkapje opdoen als je wilt, maar met de (onderstaande) maatregelen die wij nemen is dat niet strikt noodzakelijk.

Sessies zijn ook via beeldbellen mogelijk

Vanwege de situatie zijn de 1 op 1 sessies ook via beeldbellen mogelijk. Dus als je milde griepklachten of verkoudheidsklachten hebt, of als je toch liever niet op locatie wilt komen, is dit een goede optie. Mail mij als je bij het beeldbellen hulp nodig hebt.

De mindfulnesstrainingen kunnen (aangepast) doorgaan

De volgende mindfulnesstraining begint in september 2021, wij gaan er vanuit dat deze door kan gaan. Ik geef de mindfulnesstraining in kleinere groepen van 6 deelnemers en met alle coronamaatregelen.

De volgende training begint op 28 september 2021. Lees hier de data. Je kan je voor deze training al aanmelden als je ook mee wilt doen.

De lessen van de mindfulnesstraining vinden op onze locatie plaats. Als dat vanwege eventuele coronamaatregelen (zoals een lockdown) noodzakelijk is, kunnen enkele lessen tijdelijk online (via Skype) gegeven worden. Als het vervolgens weer kan, geven we de lessen weer op onze locatie. Als je vooraf hulp bij Skype nodig hebt, is dat mogelijk.

De voorzorgsmaatregelen op onze locatie

Lees op deze pagina de adviezen die de overheid geeft: www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws

→ Wij vragen iedereen om samen met ons de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen. Hiermee volgen wij de adviezen van het RIVM.

Wij vragen iedereen om met ons deze voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • 1,5 meter afstand tot elkaar te houden
  • regelmatig de handen te wassen (in de praktijk is bij binnenkomst desinfectie alcohol aanwezig)
  • elkaar geen handen te geven
  • aan de binnenkant van de elleboog te niezen of te hoesten
  • papieren zakdoekjes te gebruiken (en deze na gebruik weg te gooien)
  • thuis te blijven en je op corona te laten testen bij één of meerdere milde verkoudheidsklachten (zoals keelpijn, niezen, verkoudheid, hoesten, kortademigheid, verhoging, koorts, luchtwegklachten, e.d.)
  • om alleen en niet te vroeg te komen, zo kunnen we het aantal mensen in ons pand te beperken en de 1,5 meter regel naleven
  • 10 dagen na het laatste contact in quarantaine te gaan als:

(bronnen: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 en https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19 zie onder Preventie)

Hiernaast maken wij de WC, deurklinken, lichtknoppen, e.d. elke dag met alcohol schoon. Tussen de afspraken in zit voldoende tijd om te zorgen dat je geen andere cliënten tegenkomt (dit is altijd al het geval geweest). Ook ventileren wij ons pand goed.

Wij houden alle adviezen en maatregelen van de overheid in de gaten. Zodra de situatie verandert, updaten wij onze aanpak. Stuur me gerust een mail als je vragen hebt!

Wouter-Jan