Beschikbaarheid ivm coronavirus (COVID-19 update 11-12-2022)

De praktijk in coronatijd (COVID-19 update)

In verband met het coronavirus worden er door de overheid adviezen gegeven en maatregelen genomen. Omdat dit per periode anders is, leg ik in dit bericht de actuele stand van zaken uit, voor wat betreft de Praktijk voor Zelfmanagement.

Lees alle coronamaatregelen onderaan deze pagina.

De meeste maatregelen opgeheven

Op dit moment zijn vrijwel alle coronamaatregelen opgeheven. Omdat wij de zorgen van cliënten (of hun naasten) met een kwetsbare gezondheid graag willen verminderen, en wij de kans op besmetting willen blijven verkleinen, vragen wij iedereen die verkoudheidsklachten heeft, zichzelf op corona te (laten) testen. En ook om bij een flinke verkoudheid of een vastgestelde coronabesmetting thuis te blijven. De sessie kan dan online plaatsvinden, wat prima werkt.

Houd deze website in de gaten voor een eventuele verandering van alle maatregelen.

Alle activiteiten zijn op onze locatie mogelijk

Nu de meeste maatregelen zijn verdwenen, zijn alle activiteiten op onze locatie weer mogelijk. Zoals hierboven staat, houden wij nog enkele maatregelen in stand, maar deze zijn niet of weinig beperkend.

Sessies zijn ook via beeldbellen mogelijk

De 1 op 1 sessies blijven ook via beeldbellen mogelijk. Dus als je milde griepklachten, verkoudheidsklachten of een vastgestelde coronabesmetting hebt, of als je toch liever niet op locatie wilt komen, is dit een goede optie. Mail mij als je bij het beeldbellen hulp nodig hebt.

De mindfulnesstrainingen kunnen (aangepast) doorgaan

De mindfulnesstrainingen vinden meerdere keren per jaar plaats en kunnen naar verwachting doorgaan.

Lees hier de data van de eerstvolgende mindfulnesstraining. Je kan je voor de volgende training aanmelden als je ook mee wilt doen.

De lessen van de mindfulnesstraining vinden op onze locatie plaats. Als dat vanwege eventuele coronamaatregelen (zoals een lockdown) noodzakelijk is, kunnen enkele lessen tijdelijk online (via Skype) gegeven worden. Als het vervolgens weer kan, geven we de lessen weer op onze locatie. Als je vooraf hulp bij Skype nodig hebt, is dat mogelijk.

De corona voorzorgsmaatregelen op onze locatie

Lees op deze pagina de adviezen die de overheid geeft: www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws

→ Wij vragen iedereen om samen met ons de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen. Hiermee volgen wij de adviezen van het RIVM.

Wij vragen iedereen om met ons deze voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • thuis te blijven en je op corona te (laten) testen bij reukverlies en/of milde verkoudheidsklachten (zoals keelpijn, niezen, verkoudheid, hoesten, kortademigheid, koorts, luchtwegklachten, e.d.)
  • thuis te blijven bij een positieve coronatest van één of meerdere huisgenoten of een nauw contact (dus ook als je gevaccineerd of negatief getest bent)
  • waar mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar te houden (bijvoorbeeld in de gang en keuken)
  • elkaar geen handen te geven
  • aan de binnenkant van de elleboog te niezen of te hoesten
  • papieren zakdoekjes te gebruiken (en deze na gebruik weg te gooien)

Hiernaast maken wij de WC, deurklinken, lichtknoppen, e.d. elke dag met alcohol schoon. Tussen de afspraken in zit voldoende tijd om te zorgen dat je geen andere cliënten tegenkomt (dit is altijd al het geval geweest). Ook ventileren wij ons pand goed.

Wij houden alle adviezen en maatregelen van de overheid in de gaten. Zodra de situatie verandert, updaten wij onze aanpak. Stuur me gerust een mail als je vragen hebt!

Wouter-Jan