Beschikbaarheid ivm coronavirus (update 11-06-2020)

Beschikbaarheid ivm coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus heeft de overheid een aantal adviezen gegeven en maatregelen genomen. In dit bericht leg ik uit wat dit voor de praktijk betekent en hoe wij hiermee omgaan.

Individuele sessies zijn op onze locatie mogelijk

De overheid adviseert om 1,5 meter afstand van anderen te houden.  Voor wat betreft de 1 op 1 activiteiten is dit in ons pand goed mogelijk, daarom kunnen deze op dit moment doorgaan. Hierbij nemen wij de onderstaande voorzorgsmaatregelen.

Mijn beroep valt niet onder de zogenoemde contactberoepen, die tijdelijk hun vak niet meer mogen uitoefenen omdat zij te dicht op hun cliënten komen.

Sessies zijn ook via beeldbellen mogelijk

Vanwege de situatie zijn de 1 op 1 sessies nu ook via beeldbellen mogelijk. Dus als je milde griepklachten hebt, of als je toch liever niet op locatie wilt komen, is dit een goede optie.

De mindfulnesstraining is uitgesteld naar september 2020

Alle bijeenkomsten in groepen zijn tot 1 juni verboden, daarom hebben wij besloten om de groepslessen van de mindfulnesstraining tot september 2020 uit te stellen. Je kan je voor deze training al aanmelden als je ook mee wilt doen.

De voorzorgsmaatregelen op onze locatie

Lees op deze pagina de adviezen die de overheid geeft: www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws

Wij vragen iedereen om samen met ons de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen. Hiermee volgen wij de adviezen van het RIVM.

Wij vragen iedereen om met ons deze voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • 1,5 meter afstand tot elkaar te houden
  • regelmatig de handen te wassen (in de praktijk is bij binnenkomst desinfectie alcohol aanwezig, en met zeep wassen is ook mogelijk, dit is in feite al voldoende)
  • elkaar geen handen te geven
  • aan de binnenkant van de elleboog te niezen of te hoesten
  • papieren zakdoekjes te gebruiken (en deze na gebruik weg te gooien)
  • thuis te blijven bij milde griepklachten (zoals keelpijn, niezen, verkoudheid, hoesten, kortademigheid, koorts, luchtwegklachten, e.d.)
  • om alleen en niet te vroeg te komen, zo kunnen we het aantal mensen in ons pand te beperken en de 1,5 meter regel naleven
  • 14 dagen na het laatste contact in quarantaine te gaan als:

(bronnen: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 en https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19 zie onder Preventie)

Hiernaast maken wij de WC, deurklinken, lichtknoppen, e.d. elke dag met alcohol schoon. Tussen de afspraken in zit voldoende tijd om te zorgen dat je geen andere cliënten tegenkomt (dit is altijd al het geval geweest). Ook ventileren wij ons pand geregeld.

Wij houden alle adviezen en maatregelen van de overheid in de gaten. Zodra de situatie verandert, updaten wij onze aanpak. Stuur me gerust een mail als je vragen hebt!

Wouter-Jan