Centrum voor Inzicht Rotterdam

Centrum voor Inzicht Rotterdam

Centrum voor Inzicht RotterdamHet Centrum voor Inzicht is een samenwerkingsverband van de Praktijk voor Zelfmanagement van Wouter-Jan en de Witte Vlam Yoga van Amparin. Samen hebben wij het Centrum voor Inzicht gecreëerd, dit is een informele, kleinschalige plek middenin Rotterdam en middenin onze maatschappij.

Bij ons is iedereen welkom, iedereen kan in ons Centrum samen met anderen ontspannen, leren en groeien!

Wij staan voor openheid, menselijkheid en kwaliteit. Je kan bij ons terecht voor professionele individuele sessies, zoals coaching, counseling, psychologische behandeling, therapie en loopbaanbegeleiding. Ook kan je aan allerlei groepsactiviteiten meedoen, zoals mindfulnesstrainingen, ademhalingscursussen, ademhalingsworkshops en wekelijkse yogalessen. Deze activiteiten kan je ook in de vorm van privélessen ervaren. Zie hieronder voor het volledige aanbod.

Met mooie van dit gezamenlijke aanbod is, dat de verschillende methoden elkaar versterken.

Neem contact op als je vragen hebt of ervaar zelf een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom!

Centrum voor Inzicht Rotterdam

Onze entree

Contact opnemen

Contact met Wouter-Jan kan je opnemen via e-mail: contact@praktijkvoorzelfmanagement.nl

Contact met Amparin kan je opnemen via e-mail: dewittevlamyoga@gmail.com

Onze gezamenlijke visie is:

“Te midden van onze veeleisende en drukke maatschappij hebben we allemaal behoefte aan lichamelijke en geestelijke ontspanning. Ook hebben we behoefte aan het oplossen van lastige situaties en (mentale-, emotionele- en fysieke) problemen. Daarnaast zijn we allemaal op onze eigen manier op zoek naar geluk.

Iedereen heeft vanbinnen alle antwoorden in zich. Aan de hand van deze antwoorden kan iedereen problemen oplossen en geluk vinden. De juiste ondersteuning van professionals kan effectief helpen om deze antwoorden te vinden en te benutten.”

Onze gezamenlijke missie is:

“Het is onze missie om midden in onze maatschappij een plek aan te bieden waar iedereen, in interactie met anderen en professionals, kan voorzien in hun behoeften op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en gezondheid. Daarnaast willen we met onze activiteiten de maatschappij een positieve impuls geven.”

Wat je bij ons kunt doen

Het Centrum is ontstaan vanuit de wens om een eigentijdse plek te organiseren die vertrouwd aanvoelt. Waar je terecht kan met je persoonlijke vragen, waar je je kan ontwikkelen en waar je plezier kunt hebben. Het is ook een plek voor steun en professionele hulp in lastige situaties.

Het is een plek waar de mens; jij en ik, centraal staat. En gelijkwaardigheid. Voorop staat de sterke overtuiging dat iedereen zelf de regie kan en moet hebben om zijn eigen levenspad succesvol te bewandelen. Succes is voor iedereen anders, dat weet je zelf het beste. Je hebt het in je om op jouw manier succesvol te zijn!

Ook is er de vaste overtuiging dat organisaties werkelijk succesvol zijn als ze hun medewerkers, hun belangrijkste element, erkennen, ruimte geven en ondersteunen om hun best te doen. Mensen die zich goed voelen, op de juiste plek zitten en meetellen, willen niet anders! Het Centrum is er ook voor organisaties die kortdurend of langdurend in hun medewerkers willen investeren.

Centrum voor Inzicht Rotterdam

De gespreksruimte

Wat is inzicht?

Inzicht ontstaat wanneer je afstand neemt van je automatische reactiepatronen. Er ontstaat steeds meer ruimte in ieder moment om andere keuzes te maken, doordat je je bewust wordt van je gedachten, emoties, sensaties in het lichaam en gedrag. Je gaat zien dat je niet mee hoeft te gaan in dat wat je in eerste instantie ervaart.

Er zijn vele methoden om tot inzicht te komen. De gemeenschappelijk factor is de bereidheid om jezelf te openen voor alles wat zich aandient in je denken, voelen en gedrag en dit als mogelijkheid te zien om verder te verdiepen in inzicht.

Het Centrum laat zien dat inzicht iets is dat bij ons dagelijks leven hoort. Elk moment in het leven biedt nieuwe mogelijkheden tot inzicht. Je kan het op verschillende manieren opdoen, onder andere door deel te nemen aan onze groepsactiviteiten of individuele sessies.

Elke dag

Iedereen lost elke dag (kleine) problemen op en maakt de hele dag door keuzes. Om dat te kunnen, zijn we continue op onze eigen manier bezig met het verwerven van inzicht. Als je wilt beseffen hoe iets werkt, ga je kennis opdoen. Je gaat proberen, oefenen en erover spreken. Ervaring opdoen. Je leert en groeit. Inzicht is daar een belangrijk onderdeel van. Je kan je ook bewust richten op het opdoen van inzicht. Dit hoort bij ieder ontwikkelingsproces. En ontwikkelen hoort bij het leven.

De betekenis van ‘inzicht‘

in·zicht (het; o; meervoud: inzichten)

mening

kijk op de zaak

besef, bewustzijn: tot inzicht komen

Bron: Van Dale

Westerse psychologie

Een aantal westerse psychologische methoden (zoals psychotherapie) en gesprekken zijn gericht op het zichtbaar maken en begrijpen van patronen. Patronen van ons handelen, onze overtuigingen en gevoelens die onbewust zijn, maar wel ons ‘ik’ lijken te definiëren. Door ze bewust te maken krijgen we de mogelijkheid er iets mee te doen. Dan ontstaat er ruimte voor verwerking, verandering en genezing. Andere psychologische methoden (zoals oplossingsgerichte therapie) zijn meer gericht op het opdoen van inzicht in hoe problemen in het nu kunnen worden opgelost. Met cognitieve therapie leer je disfunctionele gedachtenpatronen om te buigen in meer helpende gedachtenpatronen.

Counseling en coaching richten zich op hun eigen manier op het opdoen van inzicht, beide zijn voortgekomen uit de Westerse psychologie. Bij het Centrum kan je terecht voor westerse psychologische methoden.

Lichaamsgerichte methoden

Lichaamsgerichte methoden zoals lichaamswerk, maar ook (Integrale) Yoga, ademhalingsoefeningen en andere methoden die met het lichaam werken helpen je jouw ‘lichaamsbewustzijn’ te vergroten.

Aan de hand van lichamelijke gewaarwordingen, lichaamshouding of ‘de taal’ die het lichaam spreekt, ontstaat inzicht over onszelf en onze (eerst onbewuste) patronen. Door met het lichaam te werken, kunnen spanningen en emoties loskomen en verwerkt worden. Bij het Centrum kan je terecht voor diverse lichaamsgerichte methoden.

Oosterse psychologie

Vanuit de oosterse psychologie kan je inzicht zien als het leren ervaren van de werkelijke aard van de realiteit in ieder moment dat zich aandient. Inzicht in onze psyche en in ons ‘ik’ ontstaat door het vergaren van kennis en door het beoefenen van bijvoorbeeld meditatie of mindfulness. Zodra de beoefening zijn vruchten afwerpt, ontstaat een andere, meer complete ervaring van de werkelijkheid. Je gaat bijvoorbeeld ervaren dat alles veranderlijk is; gedachten, gevoelens, onze ervaringen, en ook ons leven in zijn totaliteit. Zelfs ons ‘ik’ is aan verandering onderhevig.

Het beseffen hiervan kan heel relativerend werken en het kan je aanzetten tot het maken van goede levenskeuzes. Het leven is immers kostbaar en tijdelijk. We houden vaak vast aan tijdelijke zaken. Dat vasthouden kan een bron van teleurstelling en lijden worden omdat alles wat tijdelijk is, ook weer voorbij gaat. De oosterse psychologie biedt hiervoor alternatieven. Bijvoorbeeld door je te helpen bij het ontwikkelen van acceptatie, loslaten, geduld en mededogen. Hierdoor kom je kalmer, bewuster en gelukkiger in het leven te staan en leer je goede keuzes te maken.

Door het beoefenen van mindfulness of meditatie krijg je vanzelf meer aandacht voor het moment. En ook wordt je nieuwsgierig naar alles wat er verder nog te ontdekken is op het pad van inzicht. Dit pad leidt tot steeds meer energie, vreugde, kalmte, concentratie en gelijkmoedigheid.

“Inzicht is zien wat er werkelijk is, ieder moment opnieuw. Daardoor ontstaat ruimte om (anders) te kiezen.”

Bedrijfsgegevens

Het Centrum voor Inzicht is onderdeel van de Praktijk voor Zelfmanagement, KvK: 54227151.

Vragen, klachten of leuke ideeën?

 • Heb je vragen, klachten of leuke ideeën voor teamleden of over activiteiten die in het Centrum worden aangeboden? Neem contact op met de aanbieder van de betreffende activiteit. Lees ook de disclaimer hieronder.
 • Heb je vragen, klachten of leuke ideeën voor het Centrum voor Inzicht? Neem dan contact op met Wouter-Jan van Keulen via centrumvoorinzicht@gmail.com

Algemene voorwaarden:

 • Op de diensten van de aanbieders van activiteiten in het Centrum voor Inzicht zijn hun eventuele algemene voorwaarden en / of de afspraken die je met deze aanbieders maakt, van toepassing. Lees hieronder verder over verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.
 • Op de diensten van het Centrum voor Inzicht (deelname aan het Centrum, incidenteel gebruik, etc) zijn de algemene voorwaarden van het Centrum voor Inzicht van toepassing. Deze zijn bij Wouter-Jan op te vragen.
 • Op de diensten van de Praktijk voor Zelfmanagement (individuele- en groepsbegeleiding door Wouter-Jan van Keulen) zijn de algemene voorwaarden van de Praktijk voor Zelfmanagement van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam en via de website www.praktijkvoorzelfmanagement.nl in te zien.

Disclaimer:

 • Personen die in het Centrum aanwezig zijn, blijven ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor alle goederen die zij in het Centrum brengen. Het Centrum is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade die ontstaat uit beschadiging, diefstal of verlies van deze goederen.
 • De diverse aanbieders dragen ten alle tijde de verantwoordelijkheid voor hun eigen activiteiten. Op alle activiteiten zijn de eventuele algemene voorwaarden van de aanbieder en / of de afspraken die je met deze aanbieder maakt, van toepassing. Als je vragen of klachten hebt over een activiteit, maak dit tijdig kenbaar bij de aanbieder ervan.
 • Het Centrum voor Inzicht faciliteert de aanbieders van activiteiten. Het Centrum is geen tussenpersoon en draagt zodoende zelf geen verantwoordelijkheid voor de activiteiten die in het Centrum worden uitgevoerd. Daarom aanvaardt het Centrum voor Inzicht geen aansprakelijkheid voor schade die verband houdt met de activiteiten die in het Centrum worden gegeven.
 • Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Aan de inhoud van deze website kan je geen rechten ontlenen. De inhoud kan onbedoelde (type)fouten bevatten, is ter informatie en kan een advies niet vervangen. Raadpleeg bij lichamelijke klachten altijd jouw huisarts en bij psychische klachten een psycholoog.
 • Het Centrum voor Inzicht aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die verband houdt met het gebruik van deze website. Het Centrum voor Inzicht is niet verantwoordelijk voor de inhoud van websites waarnaar wordt verwezen of websites die verwijzen naar deze website.

Geregistreerd merk: Centrum voor Inzicht ®

 • Het Centrum voor Inzicht ® is een geregistreerde merknaam. Het logo is een geregistreerd beeldmerk. Gebruik hiervan is niet toegestaan, tenzij hiervoor nadrukkelijk schriftelijk toestemming door Wouter-Jan van Keulen is gegeven.

COPYRIGHT © Centrum voor Inzicht

 • De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Wouter-Jan van Keulen, materiaal dat zich op deze website bevindt, te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.

 

Je bent nu op de pagina: “Centrum voor Inzicht Rotterdam”

Over de praktijk

Nieuws & Blog

Contact