Coaching bij stress en burn-out Rotterdam

Stress coaching Rotterdam

Iedereen ervaart op zijn werk stress. Stress hoort bij het leven en kan positief zijn, bijvoorbeeld als het je motiveert of helpt. We leven echter in een hele drukke maatschappij, waarin al van jongs af aan veel prestaties gevraagd worden. Hierdoor krijgen steeds meer mensen vroeg of laat te maken met een opbouw van stress. Vaak is langdurige stress zonder de juiste coaching of behandeling lastig te stoppen. Het lichaam kan namelijk ontregeld raken, waardoor minder doen of rusten niet het herstel brengt wat je nodig hebt en zou verwachten. Een ook kan het lastig zijn om de oorzaken van de langdurige stress te identificeren en te veranderen, terwijl dit erg belangrijk is bij het voorkomen van herhaling.

Langdurige stress zorgt ervoor dat we minder goed gaan functioneren en ons werk en andere bezigheden minder leuk gaan vinden. Ook onze relaties en ons sociale leven kunnen lijden onder stress. Uiteindelijk kan er sociale isolatie en overspannenheid of burn-out ontstaan. Er is dan sprake van uitputting, die niet vanzelf verdwijnt, maar die met de juiste en gespecialiseerde stress coaching en behandeling goed om te buigen is richting herstel. Hiervoor kan je bij mij terecht.

Gelukkig is er veel te doen aan de opbouw van stress. Tijdens de coaching leer je wat stress is, identificeer je jouw eigen stressfactoren en leer je dit om te buigen naar gezondere patronen. Je leert zelf de stress te doorbreken, iets waar je nu en in de toekomst veel aan kan hebben! Wil je weten hoe stress bij jou ontstaat en wil je dit kunnen verminderen? Meld je dan aan voor stress coaching.

Wouter-Jan is als coach, psycholoog en therapeut gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stress- en burn-outklachten. Hij heeft ruime ervaring met het begeleiden van mensen (met de meest uiteenlopende en soms zeer beperkende klachten) naar herstel. Kiezen voor een specialist maakt dat je optimaal kunt werken aan herstel en zonder nonsens doet wat nodig is.

Lees meer over Wouter-Jan

De stress coaching

Tijdens de coaching sessies zullen we de factoren die de stress en de klachten hebben veroorzaakt in kaart brengen. Naast privé factoren en factoren van jouw werk richten we ons ook op persoonlijke factoren.

Voorbeelden van persoonlijke factoren zijn: assertiviteit / subassertiviteit, onzekerheid, faalangst, perfectionisme, willen voldoen aan verwachtingen, teveel van jezelf verwachten of vragen, e.d.

Het is belangrijk om zelf te bepalen hoe je met deze factoren om wilt (leren) gaan. Hou je er bijvoorbeeld van om heel precies en punctueel te werken? Dan moet daar wel de ruimte voor zijn, want het gaat niet samen met een hoge werkdruk/werklast. Ook is het belangrijk om assertief te zijn en goede keuzes voor jezelf te maken, zodat de ruimte die je nodig hebt, ontstaat. En als dat niet mogelijk is, dan is het belangrijk dat je leert wat dit voor jou betekent, en wat je ermee wilt doen.

Tijdens de stress coaching zal je bij dit soort processen worden ondersteund. En natuurlijk verdiepen we net zo lang tot je de kern van het probleem hebt geraakt.

Daarbij maken wij gebruik van verschillende methoden, die soms ook iets verder kunnen gaan dan wat strikt genomen onder coaching valt. Dit valt dan onder counseling of behandeling. Deze eventuele aanvullingen maken de coaching nog effectiever.

Het herstelprogramma

Als je te maken hebt met overspannenheid of burn-out, kan je ook bij mij een herstelprogramma volgen. Dit herstelprogramma is speciaal voor mensen met overspannenheid of burn-out ontwikkeld en biedt alle mogelijkheden om te herstellen. Daarnaast biedt het ook een persoonlijk leerproces, dat velen als zeer waardevol hebben ervaren!

Lees hier hun ervaringen.

Herstelprogramma stress en burn-out

Lees verder

Lees op deze website over stressoverspannenheid of burn-out. En hier kan je alle specialisaties van de praktijk lezen.

Heb je interesse?

Neem dan contact met me op, dit kan via:

  • e-mail: contact@praktijkvoorzelfmanagement.nl
  • de telefoon: 0658937131 (tijdens de sessies ben ik niet bereikbaar, spreek m’n voicemail in, dan bel ik je terug)
  • contactformulier via deze website

Graag tot ziens,

Wouter-Jan

Je bent nu op de pagina: “Stress coaching Rotterdam”

Terug naar alle methoden

Nieuws & Blog