De volgende mindfulnesstraining start in maart 2024 (in Rotterdam)

De volgende mindfulnesstraining start in maart 2024

Vanaf dinsdag 26 maart 2024 kan je weer meedoen aan de officiële achtweekse mindfulnesstraining: Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Hierbij komen alle mindfulness aspecten samen met cognitieve therapie, een effectieve combinatie. Tijdens deze training leer je wat mindfulness is en na de training kan je mindfulness zelfstandig toepassen. Lees meer op deze pagina over de training!

Alle data van deze training zijn: 26-03-2024, 02-04-2024, 09-04-2024, (16 april is er geen les), 23-04-2024, (30 april is er geen les ivm de meivakantie) 07-05-2024, 14-05-2024, 21-05-2024 en 28-05-2024.

Alle avonden beginnen om 19:30 uur en duren tot circa 21:30 uur. Als de cursus begonnen is, kan je gedurende de eerste lessen nog instromen. Als je een les mist, kan je die week toch oefenen aan de hand van de instructies, het werkboek en de audiobestanden.

Te gebruiken in verschillende situaties

Deze mindfulnesstraining kan je gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling: je leert jezelf beter kennen. Je gaat (in)effectieve patronen in jouw denken, voelen en gedrag zien, die eerst onbewust waren. Ook leer je er zodanig mee om te gaan dat je er minder door gedreven wordt. En bij veel oefenen, kunnen het oude gewoonten worden, die je loslaat. Welke je wilt loslaten, bepaal je uiteraard zelf.

Ook kan je de mindfulnesstraining gebruiken om klachten te verminderen, niet door hard te werken om ze op te lossen, maar door te kalmeren en geestelijk en lichamelijk in een houding van loslaten te gaan. Mindfulness is effectief bij veel verschillende klachten, zoals: stress, overspannenheid, burn-out, angstklachten, depressie, piekeren, omgaan met ziekte, omgaan met emoties, omgaan met lastige situaties, het stellen van grenzen, onzekerheid, laag zelfbeeld, en veel meer.

Bewezen effectief

Mindfulness is een bewezen effectieve methode waarmee stress verminderd en ook voorkomen kan worden. Daarnaast heeft het beoefenen van mindfulness ook vele andere positieve effecten, zoals het verbeteren van de aandacht en concentratie. Daarnaast leidt het beoefenen van mindfulness tot een houding van acceptatie, geduld, kalmte en vertrouwen. Lees op deze pagina meer over de effecten van mindfulness.

De leslocatie

De lessen van de mindfulnesstraining vinden op onze locatie (de Admiraal de Ruyterweg 167 in Rotterdam) plaats.

Heb je vragen of interesse om deze mindfulnesstraining mee te doen? Laat het weten en stuur een e-mail.

Schrijf je nu alvast in zodat een plek voor je kan worden gereserveerd!

Graag tot ziens,

Wouter-Jan van Keulen
Toegepast psycholoog, coach, therapeut, mindfulnesstrainer