Mindfulnesstraining Rotterdam (MBCT)

Mindfulnesstraining Rotterdam (MBCT)

Bij de Praktijk voor Zelfmanagement in Rotterdam kan je een mindfulnesstraining voor beginners volgen. Deze training betreft de achtweekse Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Hiernaast bied ik ook een mindfulnesstraining voor gevorderden aan.

Op deze pagina staat informatie over de MBCT-training voor beginners en de bijbehorende praktische zaken. Met de onderstaande links kan je meer lezen over de achtergrond van mindfulness. Heb je hierover vragen? Neem gerust contact met me op.

Heb je interesse in deelname?

Heb je interesse in deelname aan de mindfulnesstraining? Wil je bijvoorbeeld meer in het moment kunnen zijn, wil je kunnen ontspannen of omgaan met stress of de hectiek van alledag? Wil je de positieve effecten van mindfulness ervaren? Doen dan mee! Je bent van harte welkom!

Of je nu wel of geen last van klachten hebt, met persoonlijke ontwikkeling bezig bent of je wilt gewoon een moment in jouw week hebben waarop je tot jezelf komt: de mindfulnesstraining is voor iedereen toegankelijk en biedt iedereen een mooie ontwikkeling!

Lees meer achtergrondinformatie

De training

De mindfulnesstraining bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten die meestal eenmaal per week plaatsvinden (zie de agenda). We houden kleine groepen aan zodat je voldoende ruimte hebt voor jouw eigen inbreng en het delen van ervaringen.

De mindfulnesstraining bestaat onder andere uit:

 • teachings (een kennisoverdracht van MBCT)Mindfulnesstraining Rotterdam (MBCT)
 • de bodyscan
 • de rozijnoefening (mindful eten)
 • oefeningen voor thuis
 • zitmeditatie
 • loopmeditatie
 • Yoga / mindful bewegen
 • Mindful communiceren
 • 3 minuten ademruimte
 • 3 minuten ademruimte coping

Bij deelname ontvang je een werkboek (met toelichtingen en oefenmateriaal) en audiobestanden voor het oefenen thuis. Dit kan je na de training ook blijven gebruiken.

Deelname aan de training mindfulnesstraining Rotterdam (MBCT) vraagt dat je gedurende de training regelmatig oefent en je mindfulness tijdens de achtweekse training steeds meer in jouw dagelijkse leven integreert. Je krijgt alles aangereikt om effectief te kunnen oefenen. Naast het opdoen van kennis, is het oefenen cruciaal om een ‘mindful-houding’ te ontwikkelen. Mindfulness komt met name tot uiting tijdens de beoefening zelf.

Mindfulnesstraining Rotterdam (MBCT)

Het karakter van de training

Vanzelfsprekend krijg je tijdens de mindfulnesstraining alle kennis en oefeningen aangeleerd, die onderdeel zijn van het MBCT-programma. Daarnaast leg ik tijdens de training veel nadruk op het toepassen van mindfulness in het dagelijkse leven. Daardoor leer je hoe je mindfulness kan integreren en krijg je dus veel meer mee dan als je alleen oefeningen aangeleerd zou krijgen.

Ook gebruik ik mijn kennis en ervaring als coach, psycholoog en therapeut om je hierbij te ondersteunen. Daarnaast wordt er op vragen uit de groep afgestemd. Iedere groep heeft weer iets anders nodig. Dus je krijgt ook de ruimte om te delen hoe jouw proces verloopt en om jouw vragen te stellen. De antwoorden die je daarop krijgt, ondersteunen je weer in jouw proces van het je eigen maken van mindfulness. Tijdens iedere training wordt een sterke basis van mindfulness gelegd.

Over de trainer

De mindfulnesstraining wordt gegeven door mijzelf, Wouter-Jan van Keulen. Ik kan putten uit de ervaringen die ik bij het begeleiden van cliënten (als toegepast psycholoog, therapeut en coach) heb opgedaan, uit mijn opleiding tot mindfulnesstrainer en uit mijn eigen kennis en ervaring die ik gedurende meer dan tien jaren van beoefening van meditatie en mindfulness heb opgedaan. Het feit dat ik zelf mindfulness toepas, biedt de deelnemers veel mogelijkheid tot verdieping en adviezen over het integreren van mindfulness in hun eigen leven. Lees hier meer over Wouter-Jan.

Mindfulnesstraining Rotterdam (MBCT)

Praktische informatie

Aanmelden:

 1. Je meld je aan via de telefoon of e-mail (of gebruik het e-mailformulier)
 2. Je ontvangt per e-mail een aanmeldformulier, deze stuur je per e-mail of per post ingevuld en ondertekend terug
 3. Je ontvangt een reactie op jouw aanmeldformulier en / of de bevestiging van deelname. Jouw plek is dan gereserveerd
 4. Een aantal weken voor aanvang ontvang je de nota, deze nota dient voor de eerste trainingsdag voldaan te zijn

Tarief voor particulieren

Jouw investering in jezelf, voor de gehele cursus, inclusief werkboek en oefenmateriaal is: € 399,- all-in (voorafgaand aan de training te voldoen).

Dit is ons kortingstarief voor particulieren. Let op: als jouw werkgever jou de mindfulnesstraining aanbiedt, geldt het reguliere tarief (zie hieronder).

Tarief voor organisaties en ZZP-ers

Organisaties laten hun medewerkers vaak aan de mindfulnesstraining deelnemen. En ZZP-ers kunnen de mindfulnesstraining zakelijk ook als kosten aftrekken.

Het tarief voor organisaties, bedrijfseigenaren en ZZP-ers kan je bij mij opvragen. Als je wilt, kan je hiervan een offerte ontvangen, zodat vooraf de vergoeding met jouw organisatie geregeld kan worden.

Locatie

Alle trainingsdagen vinden plaats op onze eigen locatie aan de Admiraal de Ruyterweg 167, in Rotterdam. Zie de contactpagina voor meer informatie.

De algemene voorwaarden van de Praktijk voor Zelfmanagement zijn van toepassing.

Lees hier meer over de ervaringen van cursisten die je voorgingen.

Onze trainingsruimte

Je bent nu op de pagina: Mindfulnesstraining Rotterdam (MBCT).

Contact opnemen

Nieuws & Blog