Ondernemer en stress?

Ondernemer en stress?

Ondernemer en stress? Als ondernemer werk je veel uren, heb je veel te doen en heb je soms weinig steun, hoe ga je om met de stress, overspannenheid of burn-out die hierdoor kunnen ontstaan?

Wil je stress verminderen?S

Bij de Praktijk voor Zelfmanagement kan je begeleid worden bij het terugdringen en voorkomen van stress en werkstress.

Stress is iets dat iedereen ervaart. Soms kan het echter zorgen voor een verslechtering van de werksfeer, of de sfeer thuis. Soms kan je erdoor jezelf niet meer zijn.

Door het stressen herken je jezelf dan niet meer, je bent bezig met het afwerken van taken of to do lijstjes en je hebt daardoor weinig tijd voor jezelf. Stress heeft veel nadelige gevolgen. Ook zonder dat je direct uitvalt. Sommigen houden het lang vol, maar is dat wel echt wat je wilt?

Wees op tijd met het maken van een afspraak voor begeleiding, wacht niet te lang. Je zal niet de eerste zijn die denkt dat het wel over gaat, straks, als de klus, het project of alle taken zijn afgerond. Of als de vakantie eraan komt, et cetera. Het probleem is dat er altijd weer nieuwe projecten verschijnen, of andere nieuwe situaties waardoor de stress blijft.

Als je dat merkt, wees je ervan bewust dat stress, zonder dat er voldoende herstelmomenten zijn, chronisch kan worden. Dit brengt schade in jouw lichaam aan en kan een opmaat zijn richting overspannenheid of burn-out. Dit doorbreken is niet gemakkelijk.

Zorg goed voor jezelf, kies voor gezondheid en kom tot rust. Wees ‘Mindful’. Leer goed om te gaan met stress en leer hoe je stress kunt terugdringen. Leer de oorzaken van stress te (h)erkennen en maak goede keuzes om jouw situatie te verbeteren.

Bij de praktijk kan je hierbij begeleid worden. Je kan kiezen voor individuele begeleiding en ook kan je een training volgen. Neem gerust contact op als je geïnteresseerd bent!