Coach Rotterdam

Coaching in Rotterdam bij de Praktijk voor Zelfmanagement

Bij de Praktijk voor Zelfmanagement kan je snel terecht voor coaching. Je leert jezelf door de coaching beter kennen, en ook hoe je jouw doelen op een praktische manier kunt bereiken.

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van begeleiding die voor jou als ‘gecoachte’ (of ‘coachee’) de voorwaarden schept om met behulp van jouw eigen kwaliteiten het beste uit jezelf naar boven te halen. Je leert jouw latente kwaliteiten herkennen en benutten. Ook versterk je jouw zelfvertrouwen met coaching, en leer je ineffectief gedrag los te laten.

De waarden, ambities en talenten van jou als gecoachte zijn het uitgangspunt van de sessies.

Door de coaching neemt jouw zelfaccepterend, zelfsturend, zelflerend en zelfoplossend vermogen toe en behaal je de gewenste resultaten.

Professionele coaching vormt een proces waardoor je goed op jezelf leert reflecteren, dit is een belangrijke vaardigheid die je kan gebruiken om steeds weer een stap in jouw proces van persoonlijke en/of professionele ontwikkeling te zetten.

Tijdens de coachingsessies die ik geef, staat jouw zelfmanagement centraal; je leert zelf jouw eigen leerproces vorm te geven.

Je kan bij mij terecht voor life coaching, stress coaching, loopbaan coaching, burn-out coaching, mindfulness coaching, re-integratie coaching en relatie coaching. Daarnaast kan coaching bij vrijwel iedere coachvraag of hulpvraag worden ingezet, soms wordt dit met counseling en/of therapieën gecombineerd. Ik gebruik vrijwel altijd meerdere methoden.

Tijdens de coaching leer je jouw talenten (h)erkennen en verder ontwikkelen en jouw belemmeringen te doorbreken of accepteren. Dat resulteert in effectiever gedrag en gewenste resultaten.

Waar bestaat een sessie uit?

Een coachingssessie bestaat uit inzichtgevende gesprekken, waardoor je jezelf beter leert kennen. Zo wordt het onderwerp of het thema waar jouw doelen mee samenhangen, verder verkend. Dit geeft helderheid.

Met de opgedane inzichten bepaal je heel concreet wat je wilt ontwikkelen of loslaten. Daar ga je vervolgens stapsgewijs mee aan de slag. Tijdens iedere volgende sessie evalueren we jouw voortgang en bepalen we samen hoe je weer een volgende stap kan zetten. Zo zet je steeds nieuwe stappen in jouw proces, net zo lang tot je jouw doelen hebt behaald. We voegen ook steeds nieuwe coaching technieken toe, die je hierin ondersteunen.

Tijdens de sessies kan je oefeningen krijgen om de ontwikkelingen vorm te geven. En daarnaast zal je in jouw dagelijkse leven de veranderingen leren toepassen.

Coaching bestaat uit:

 1. het inventariseren van de waarden, ambities en overtuigingen van de gecoachte
 2. het vrijmaken en uitbouwen van de kwaliteiten van de gecoachte om effectiever gedrag te ontwikkelen
 3. het wegnemen van belemmerende overtuigingen
 4. het (door)ontwikkelen van effectief gedrag, waarmee de gecoachte zelf het ontwikkelingsproces stuurt
 5. het realiseren van de gewenste resultaten, de gecoachte neemt de verantwoordelijkheid voor het proces op zich en werkt met advies en begeleiding van de coach, actief aan het behalen van de doelstellingen
Coach Rotterdam

Ontwikkel jezelf met coaching

Je kan coaching inzetten om:

 • te ontdekken wie je bent, wat je kan, wat bij je past en wat je wilt
 • jouw ontwikkelpunten en sterke kanten te leren kennen en te leren gebruiken
 • goed om te gaan met problemen, verlies of grote veranderingen
 • een specifiek doel te behalen
 • vaardigheden te vergroten
 • meer balans te ervaren
 • zelfvertrouwen te vergroten
 • beter om te leren gaan met stress
 • te leren ontspannen
 • prioriteiten en / of grenzen te leren stellen
 • belangrijke keuzes te maken
 • goed voor jezelf te leren zijn
 • beter op jouw werk te functioneren
 • beter te leren communiceren

Wil je op een nuchtere, positieve en effectieve manier aan de slag? Meld je dan nu aan voor coaching!

Lees hier meer over wat je kan verwachten.

En lees hier meer over mijn eigen achtergrond en werkwijze.

Bij het coachen gebruik ik onder andere de oplossingsgerichte methodiek. Lees meer over oplossingsgericht coachen op deze pagina.

Ervaringen van cliënten met coaching

“De sessies met Wouter-Jan zijn een goede combinatie tussen praten, luisteren en aanpakken. De oefeningen zijn er echt op gericht om je verder te helpen. Wouter-Jan is zeer analytisch en kan goed helpen met het ontdekken van onderliggende problemen of oorzaken.
Vooral als je zelf van plan bent verder te komen, kun je zeer veel handvatten krijgen waarmee je jouw doel kunt bereiken.”

˜˜˜

“Nadat ik mijzelf tegen kwam in mijn persoonlijke en werksfeer en dreigde in een burn-out te komen nam ik contact op met Wouter-Jan. Het fijne aan de sessies met Wouter-Jan was dat ik meteen de praktische tools kreeg om tijdens mijn werk verandering aan te brengen. Dankzij de ademhalingsoefeningen en meerdere sessies met betrekking op mijn gevoelens en ervaringen, kreeg ik steeds meer vat op mijzelf als persoon, en duidelijker beeld wanneer ik in een stresssituatie dreigde te komen. Het was zeer fijn om praktisch en pragmatisch te werk te gaan en daardoor te voorkomen dat mijn situatie van kwaad tot erger ging, en om daarna mijzelf aan te leren rust in mijn leven en werk aan te brengen!”

˜˜˜

“Zowel privé als zakelijk geeft Wouter-Jan nuttige inzichten, bruikbare tips en oefeningen die me écht verder helpen. In iedere sessie werken we op een praktische manier aan mijn stressklachten, zodat ik me daarna beter in balans voel. Heel fijn om zo’n betrokken coach te hebben!”

Lees hier meer ervaringen.

Je krijgt altijd maatwerk coaching

Als er sprake is van persoonlijke problematiek, spreken we als begeleidingsvorm over counseling of psychologische behandeling. Vanzelfsprekend kan je bij mij hiervoor ook terecht. Ik werk namelijk als psycholoog, counselor én coach. Dit maakt het mogelijk om beter af te stemmen op het doel van de begeleiding / behandeling, waarbij de ene keer nu eenmaal meer nodig is dan de andere keer. Je kan dus altijd rekenen op maatwerk.

Heb je interesse?

Neem dan contact met me op. Ik beantwoord jouw vragen graag en ook kan je een gratis kennismakingsgesprek (per telefoon) aanvragen.

Graag tot ziens,

Wouter-Jan

Je bent op de pagina: “coach Rotterdam”. Klik hier om terug te gaan naar alle methoden.

Contact opnemen

Nieuws & Blog