Wouter-Jan van Keulen

Even voorstellen...

Mijn naam is Wouter-Jan van Keulen. Wouter-Jan van KeulenSinds mijn start op de arbeidsmarkt, nu 19 jaar geleden, ben ik werkzaam geweest voor de overheid, de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en de maatschappelijke dienstverlening. Ik heb veel praktijkervaring opgedaan tijdens het behandelen van mensen in de meest uiteenlopende situaties: van persoonlijke ontwikkeling en loopbaanbegeleiding tot mensen met zeer verschillende typen milde, maar ook psychiatrische klachten. De doelgroepen waren breed: van lager tot hoger opgeleiden, van uitvoerende medewerkers tot managers en directieleden van organisaties.

Uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in het bieden van coaching en behandeling voor mensen met stress- en burn-outklachten en de verschillende klachten die hiermee verband houden. Omdat de oorzaken van stressklachten zeer divers zijn, komt mijn brede werkervaring goed tot zijn recht in de behandeling van mijn cliënten.

Zelf heb ik ook ervaren hoe het is om hard te werken, daarin de eigen grenzen over te gaan en in een modus te komen van presteren, terwijl de inspiratie en energie langzaamaan verminderen. Uiteindelijk ontstond bij mij het besef dat er iets anders nodig was en greep ik de ‘kans’ aan om veranderingen door te voeren. Ik besefte ook dat ík diegene was die dit moest doen, afwachten had geen zin. Tijdens het proces dat volgde heb ik geleerd om een balans in mijn leven aan te brengen en mijn hart te volgen in alles wat ik doe. Ik ben opnieuw geïnspireerd geraakt om anderen te gaan ondersteunen bij hun eigen processen en dit nog meer te doen op de manier die goed past en waar ik de beste resultaten mee behaal (zie werkwijze hieronder). Hieruit is destijds de Praktijk voor Zelfmanagement ontstaan.

Bij de Praktijk voor Zelfmanagement komen mensen die in hun eigen, unieke proces terecht zijn gekomen. Ieder mens is anders, daarom ik lever graag maatwerk. Heb je de wens om te groeien, klachten te verminderen of problemen op te lossen? En hier zelf mee aan de slag te gaan? Kies dan voor mijn behandeling en / of coaching.

Ik help mensen graag bij het groeien en het zelf leren oplossen van klachten en problemen. En om geïnspireerd te raken en een waardevolle toevoeging aan hun leven te geven!

Werkwijze

Mijn werkwijze is heel praktisch. We werken aan wat nodig is en we doen wat werkt. Dat betekent in feite dat de coaching of behandeling wordt afgestemd op wie jij bent en wat je nodig hebt. Als je eerst inzichten op wilt doen en erna gewenste veranderingen wilt doorvoeren kan dat. Maar ook als je gelijk de gewenste veranderingen wilt doorvoeren, is dat vanzelfsprekend mogelijk (je krijgt dan bijv. direct oefeningen mee). Soms is er behoefte aan coaching, soms vragen dieper liggende thema’s therapie. Ook kan eerst meer inzicht nodig zijn, zodat voor jou duidelijk wordt wat je wilt. Soms zijn er lichamelijke oefeningen nodig, soms gesprekstherapie, soms het leren loslaten van geblokkeerde emoties. Ook gaat de behandeling echt om jou als mens. In een sfeer van positiviteit, humor, gelijkwaardigheid en motivatie, kom je tijdens de behandeling tot bewustwording en groei!

Ik help mensen graag hun eigen kracht en kwaliteiten te gebruiken om hun doelen te behalen. Je leert dus zelf jouw doelen te behalen. Dát is zelfmanagement! Het geeft mij veel voldoening om te zien dat mensen echt vooruit komen en nieuwe stappen zetten. Mijn behandeling, coaching en therapie zijn over de jaren heen heel praktisch en toepasbaar geworden. Dit betekent dat je een effectieve spiegel voorgehouden krijgt, waarmee je inzicht krijgt in patronen en de uitwerking daarvan. Vervolgens kunnen we met passende methoden werken aan de gewenste verandering. Ik bied jou als cliënt een pad waarop positieve stappen kunnen worden gezet!

Ik heb HBO Toegepaste Psychologie gestudeerd, met coaching als specialisatie. Ook ben ik opgeleid als Mindfulness trainer vanuit de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Daarnaast heb ik scholing gehad in velerlei (therapeutische) methoden. Ik besteed aandacht aan het inzetten van verschillende methoden, die aansluiten op het maatwerk dat nodig is om met mensen te werken. In de praktijk combineer ik Westerse psychologie met Oosterse wijsheid. Mindfulness is hiervan een voorbeeld. Ook is dit zichtbaar in het logo, waarbij de zon samenkomt met psi, het internationale psychologie symbool.

Lees hier meer over wat je kan verwachten en lees hier meer over de methoden die ik gebruik.

Ik ben lid van diverse beroepsverenigingen die de kwaliteit van de praktijk en mijn werkwijzen toetsen. Ook ben ik ingeschreven in diverse registers. Deze zijn op deze website te vinden onder contact, bij “bedrijfsgegevens en beroepsverenigingen”.

Wouter-Jan van Keulen

Toegepast psycholoog, therapeut, coach en mindfulnesstrainer

Over de Praktijk

Nieuws & Blog

Contact