Wouter-Jan van Keulen

Even voorstellen...

Mijn naam is Wouter-Jan van Keulen. Wouter-Jan van KeulenSinds mijn start op de arbeidsmarkt, nu 20 jaar geleden, ben ik werkzaam geweest voor de overheid, de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en de maatschappelijke dienstverlening. Ik heb tijdens mijn loondienstverbanden in de zorg functies gehad die steeds meer verantwoordelijkheid met zich meenamen. Zodoende heb ik veel praktijkervaring opgedaan met het zelfstandig begeleiden en behandelen van mensen in de meest uiteenlopende en complexe situaties. Hierbij stond het boeken van concrete resultaten mét oog voor het individu voorop. Samen met mijn eigen levenspad, heeft dit mij gevormd en verrijkt.

Ook ontstond de wens om zonder onnodige beperkingen, protocollen en administratieve druk te gaan werken. Deze zaken leiden immers alleen maar af van waar het echt om gaat en leiden vaak tot inefficiëntie. Vanuit de opgebouwde ervaring en met de wens om nog effectiever te gaan werken, heb ik in 2012 de Praktijk voor Zelfmanagement met succes opgebouwd.

Specialisaties

Naast de brede ervaring die ik in mijn vakgebied heb opgebouwd, heb ik mij in het bijzonder op enkele onderwerpen toegelegd. Deze zijn mijn specialisaties geworden. De eerste specialisatie is de coaching en behandeling van mensen met stress- en burn-outklachten en de verschillende klachten die hiermee verband houden. Vervolgens zijn er andere specialisaties bijgekomen. Bij de behandeling van mijn cliënten komt mijn brede werkervaring goed tot zijn recht, omdat de (mede)oorzaken van klachten zeer divers zijn en altijd ook aandacht nodig hebben.

Eigen ervaring

Daarnaast kan ik op het gebied van stress en burn-out ook uit eigen ervaring putten. Ik heb zelf ervaren hoe het is om hard te werken en daarin mijn eigen grenzen over te gaan. Dit was lastig, maar leidde tot een waardevol persoonlijk ontwikkelingsproces dat mij beter heeft geleerd om te focussen op mijn eigen talenten, mijn inspiratiebronnen (psychologie, het begeleiden van cliënten) en op een meer gedegen, rustiger en verfijnde manier van werken. Hieruit is mijn werkwijze (zie hieronder) ontstaan. Deze manier van werken geeft mij veel voldoening.

Doelgroep

Bij de Praktijk voor Zelfmanagement komen mensen die in hun eigen, unieke proces terecht zijn gekomen en daarbij kiezen voor maatwerk coaching, counseling, behandeling en/of therapie, om hun proces effectief te doorlopen. En natuurlijk om zich gelukkiger, vrijer en meer zichzelf te voelen.

Dit proces verschilt van persoon tot persoon en bevat vele onderwerpen: van persoonlijke en professionele ontwikkeling en loopbaanbegeleiding, tot de behandeling van verschillende typen klachten. Mijn cliënten variëren van studenten en (young) professionals tot ZZP-ers, managers en directieleden van organisaties. Van mensen die op zoek zijn naar werk, tot artsen, psychologen, leraren, medewerkers van banken, technici, en meer.

Ieder mens is anders, daarom ik lever graag maatwerk. Heb je de wens om te groeien, klachten te verminderen of problemen op te lossen? En wil je hier met de juiste ondersteuning zelf mee aan de slag gaan? Kies dan voor mijn behandeling, therapie en/of coaching!

Ik help mensen graag bij het groeien en het zelf leren oplossen van klachten en problemen. En om geïnspireerd te raken en een waardevolle toevoeging aan hun leven te geven!

Werkwijze

Mijn werkwijze is gericht op praktische resultaten, met oog voor jou als mens en het proces waar je in zit. We werken aan wat nodig is en we doen wat werkt. Dat betekent in feite dat de coaching of behandeling wordt afgestemd op wie jij bent en wat je nodig hebt. Als je eerst inzichten op wilt doen en erna gewenste veranderingen wilt doorvoeren, dan kan dat. Maar ook als je gelijk de gewenste veranderingen wilt doorvoeren, is dat vanzelfsprekend mogelijk (je krijgt dan bijv. direct oefeningen mee).

Soms is er behoefte aan coaching, soms vragen dieper liggende thema’s therapie. Ook kan eerst meer inzicht nodig zijn, zodat voor jou duidelijk wordt wat je wilt. Soms zijn er lichamelijke oefeningen nodig, soms gesprekstherapie, soms het leren loslaten van geblokkeerde emoties. Vanzelfsprekend gaat de behandeling echt om jou als mens.

In een sfeer van positiviteit, humor, gelijkwaardigheid en motivatie, kom je tijdens de behandeling tot bewustwording en groei!

Ik help mensen graag hun eigen kracht en kwaliteiten te gebruiken om hun doelen te behalen. Je leert dus zelf jouw doelen te behalen. Dát is zelfmanagement. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat mensen echt vooruit komen en nieuwe stappen zetten. Mijn behandeling, coaching en therapie zijn over de jaren heen heel toepasbaar geworden. Dit betekent dat je een effectieve spiegel voorgehouden krijgt, waarmee je inzicht krijgt in patronen en de uitwerking daarvan. Vervolgens kunnen we met passende methoden werken aan de gewenste verandering. Ik bied jou als cliënt een pad waarop positieve stappen kunnen worden gezet! Lees hier hoe mijn werkwijze door cliënten en ontvangen wordt.

Verschillende studies en methoden

Ik heb Toegepaste Psychologie gestudeerd, deze studie leidt tot de titel: “Bachelor of Applied Arts in Toegepaste Psychologie” (BAA – Toegepaste Psychologie), ook wel “Toegepast Psycholoog” genoemd. Binnen deze studie heb ik tevens een specialisatie in coaching afgerond. Ook ben ik opgeleid als mindfulnesstrainer in de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en heb ik veel ervaring met meditatie.

Daarnaast heb ik bij allerlei academies scholing gevolgd in velerlei (therapeutische) methoden. Ik zet graag verschillende methoden in, die aansluiten op het maatwerk dat nodig is om mensen te ondersteunen in hun ontwikkelingsprocessen. In de praktijk combineer ik Westerse psychologie met Oosterse wijsheid. Mindfulness is hiervan een voorbeeld. Ook is dit zichtbaar in het logo, waarbij de zon samenkomt met psi, het internationale psychologie symbool.

Lees hier meer over wat je kan verwachten en lees hier meer over de methoden die ik gebruik.

Beroepsverenigingen

Ik ben lid van diverse beroepsverenigingen die de kwaliteit van de praktijk en mijn werkwijzen toetsen. Ook ben ik ingeschreven in diverse registers. Deze zijn op deze website te vinden op de pagina contact, onder: “beroepsverenigingen”.

Wouter-Jan van Keulen

Toegepast psycholoog, therapeut, coach en mindfulnesstrainer

Over de Praktijk

Nieuws & Blog

Contact