Tarieven voor particulieren

De sessies zijn een goede investering in jezelf!

Jouw investering per sessie counseling / therapie is € 90,- (vrij van btw). Een sessie duurt ca 75 – 90 minuten.

Wil je liever eerst kennismaken? Een kennismakingsgesprek van circa 30 minuten krijg je gratis. Je kan dan jouw vragen stellen en we kunnen bespreken wat ik voor je kan betekenen. Het kennismakingsgesprek kan zowel op onze locatie als telefonisch plaatsvinden.

Betaalt jouw werkgever de behandeling? Vraag dan een offerte aan. Voor werkgevers geldt een werkgeverstarief.

Overige diensten:

 • rapportage of brief voor derden*: € 75,- excl. btw.
 • telefonisch overleg met derden*: € 45,- excl. btw per half uur (dit tarief wordt per half uur berekend).

*  Voor het overleg met derden dien je vooraf schriftelijk toestemming te geven ivm de privacywetgeving. Een rapportage is alleen mogelijk als je bij de praktijk in behandeling bent. Je ontvangt de rapportage zelf en je kan hem zelf overhandigen of doorsturen.

Vergoedingen:

Vergoeding van individuele sessies is mogelijk als je:

 • een aanvullende ziektekostenverzekering hebt en jouw verzekeraar sessies counseling* van leden van de ABvC en / of de RBCZ vergoedt. Ik ben lid van deze twee beroepsverenigingen.
  Tip: zoek zelf op de site van jouw zorgverzekeraar of deze vergoedt. Veel websites geven overzichten, maar deze zijn vaak niet volledig. Houd bij het zoeken ook rekening met het onderstaande:
  Belangrijk! Als je bij jouw zorgverzekering nagaat of er vergoeding is, houd er rekening mee dat sommige verzekeraars mijn sessies counseling vergoeden vanuit de alternatieve geneeswijzen en dat anderen dit anders geregeld hebben, namelijk via een los artikel over counseling zelf. Kijk dus altijd op hun website bij alternatieve geneeswijzen én zoek daarnaast ook op de site van jouw verzekeraar op ‘counseling’ (gewoon via de zoekoptie op hun website zelf).
 • Voor 2018 bieden de volgende zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoeding voor mijn sessies counseling**: Aevitae, Avéro Achmea, Besured, Bewuzt, CZ, CZ Direct, De Friesland, Delta Lloyd, IZA, IZZ, National Academic, OHRA, ONVZ, OZF, PNO zorg, Promovendum, Univé, United Consumers, UMC, VGZ, VvAA, ZEKUR en Zilveren Kruis Achmea. Dit geldt ook voor de volgende volmachten of collectieven: IAK, SZVK en Zorgzaam.

* Counseling valt bij de verschillende zorgverzekeraars onder: alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeswijzen, psychosociale therapie, individuele psychosociale begeleiding en/of onder een los artikel over counseling.

**Aan de informatie over verzekeringen op deze pagina kan je geen rechten ontlenen. Bel altijd jouw verzekeraar om het bovenstaande te controleren en i.v.m. tussentijdse wijzigingen. Soms vergoeden zorgverzekeraars toch, ook al staan ze niet in de lijst. Bel jouw zorgverzekeraar om dit te controleren.

Wist je ook dat:

 • jouw werkgever jou de behandeling of een mindfulnesstraining kan aanbieden? Dit kan van jouw studiebudget of vanuit een ander potje (als het gaat om herstel of het verminderen van ziekteverzuim). Ik maak voor organisaties / werkgevers op aanvraag graag een vrijblijvende offerte op
 • jouw eigen risico niet aangesproken wordt bij declaratie op basis van jouw aanvullende ziektekostenverzekering?
 • er bij ons geen doorverwijzing van jouw huisarts nodig is?
 • ondernemers individuele behandeling of (bedrijfs)coaching als zakelijke kosten op kunnen voeren?
 • de kosten van loopbaanbegeleiding als studiekosten voor de inkomstenbelasting fiscaal aftrekbaar zijn? (zie de voorwaarden van de Belastingdienst, er komt een wetswijziging aan op dit gebied)
 • de kosten van een opleiding als studiekosten voor de inkomstenbelasting fiscaal aftrekbaar zijn? (zie de voorwaarden van de Belastingdienst, er komt een wetswijziging aan op dit gebied)
 • je per e-mail bij mij een voorbeeldbrief voor coulance kan aanvragen, deze kan je naar jouw zorgverzekeraar sturen als deze mijn sessies counseling niet vergoedt
 • ik een lager tarief kan hanteren als je een laag inkomen (rond het bijstandsniveau) hebt en je geen vergoeding door een werkgever of zorgverzekering krijgt? Vraag hiernaar als dit op jou van toepassing is.

Betalingswijze:

Je ontvangt na elke sessie per e-mail een factuur. De betaling kan je achteraf, per bankoverschrijving doen. Je hebt een betaaltermijn van twee weken. Als jouw werkgever de behandeling betaalt, krijgt deze een factuur op basis van een offerte.

Verzetten of afzeggen:

Afspraken dienen minimaal 48 uur (het weekend uitgezonderd) van tevoren verzet of afgezegd te worden als dat nodig is (anders is er onvoldoende tijd om een ander op jouw plek te plaatsen). Bij het verzetten of annuleren binnen 48 uur (het weekend uitgezonderd) voor de afspraak, wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Voor particulieren wordt uit coulance een wegblijftarief van € 45,- in rekening gebracht. Dit tarief geldt uitsluitend als schadevergoeding voor de gemiste afspraak. Deze factuur kan niet bij de verzekering worden gedeclareerd. Verzetten of annuleren kan per e-mail en per telefoon.

Algemene voorwaarden:

De algemene voorwaarden zijn op mijn dienstverlening van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam.

Heb je vragen over het bovenstaande? Stel deze gerust via de e-mail of telefoon.

Neem contact op

Voor Particulieren

Nieuws & Blog

Contact