Herstelprogramma stress en burn-out Rotterdam

Herstelprogramma stress en burn-out Rotterdam bij de Praktijk voor Zelfmanagement

Het herstelprogramma stress en burn-out wordt gebruikt als je last hebt van werkstress, overspannenheid, burn-out en andere werkgerelateerde klachten.

Het bestaat uit een inventarisatie van de klachten, individuele gesprekken, inzichtgevende oefeningen, oefeningen voor thuis, informatie verstrekking, advisering, therapie, bespreking van jouw situatie en beantwoording van jouw vragen. Deze zijn allemaal gericht op het bespoedigen van jouw herstel en het veranderen van onderliggende patronen. Zo wordt er ruimte gemaakt voor duurzaam herstel en verkleinen we de kans op herhaling. Ook wordt je tijdens de re-integratie begeleid. Ook kan loopbaanbegeleiding een onderdeel van het herstelprogramma zijn.

Dit herstelprogramma is op basis van studie, een uitgebreid literatuuronderzoek en jarenlange praktijkervaring op basis van gespecialiseerde behandeling van mensen met stress- en burn-outklachten opgesteld en wordt continue geüpdatet.

Bij het volgen van dit programma komen vele relevante (psychologische) onderwerpen en oefeningen aan bod. Deze zijn aan de hand van wetenschappelijk onderzoek ontworpen en in de praktijk herhaaldelijk effectief gebleken.

Bij het uitvoeren van het herstelprogramma komt mijn specialistische kennis optimaal tot uiting en wordt alles op een flexibele manier ingezet om jouw duurzame herstel te ondersteunen. Deze kennis hebben wij door jarenlange ervaring met mensen die deze klachten in milde tot (zeer) ernstige vormen hebben ervaren, opgebouwd. Onze integratieve werkwijze is hierdoor uniek. Een deel van onze cliënten hebben elders al behandeling of coaching ontvangen, waarna toch telkens bleek dat er meer nodig was. Ons herstelprogramma is gericht op een duurzaam resultaat, waarmee we de oorzaak van de klachten aanpakken. Het doel is om herhaling te voorkomen en daadwerkelijk voor herstel te zorgen.

Herstelprogramma stress en burn-out

Het herstelprogramma bevat diverse fasen die op elkaar aansluiten en die alle mogelijkheden tot duurzaam herstel bevorderen. We zullen ons binnen de fasen richten op wat voor jou nodig is. Wat je niet nodig hebt, laten we achterwege. Wat je wel nodig hebt, halen we naar voren en laten we zo uitgebreid als nodig aan bod komen.

De behandeling heeft een positief karakter en is gericht op kansen en oplossingen. Samen werken we aan de oorzaken van bijvoorbeeld burn-out, waardoor je het patroon dat tot burn-out heeft geleid, zelf kan doorbreken. Je leert zelf jouw doelen te behalen, zodat je ook in de toekomst een opbouw van langdurige stress kunt voorkomen. Dit is zelfmanagement. Je krijgt bijvoorbeeld oefeningen mee, waarmee je dagelijks kunt werken aan jouw eigen herstel.

Als je jezelf (of jouw werknemer) via de Praktijk voor Zelfmanagement laat begeleiden, weet je zeker dat je werkt aan het krijgen van inzicht in het ontstaan van de klachten in jouw specifieke situatie. Voor iedereen is dit anders, daarom is maatwerk noodzakelijk. Je leert patronen om te buigen en met meer ontspanning en hernieuwde energie jouw leven weer op te pakken!

Als je meer informatie wilt, neem dan contact met me op.

Lees ook mijn blog: “Stress en burn-out: snel herstellen of de tijd nemen?”

Naast het begeleiden bij herstel kan je bij mij ook voor preventie en diverse trainingen terecht.

Je bent op de pagina: ‘Herstelprogramma stress en burn-out Rotterdam.’

Terug naar alle specialisaties

Nieuws & Blog