Loopbaanbegeleiding Rotterdam

Loopbaanbegeleiding Rotterdam nodig?

Zoek je een werkplek die goed bij jou past? Wil je met een goed gevoel naar jouw werk gaan en na het werk voldaan thuiskomen? Wil je doen wat je belangrijk vind, of waar je je prettig bij voelt? Zit je in een periode van veranderingen en wil je deze kans benutten? Meld je dan nu aan bij de praktijk voor loopbaanbegeleiding!

Loopbaanbegeleiding zet jou op het pad dat je verder brengt. Verder in jouw ontwikkeling, verder in het realiseren van jouw droom. Een andere baan, het beginnen als zelfstandig ondernemer of het gaan volgen van een opleiding kan je zien als een stap onderweg naar een groter doel, of een stap op het pad dat jij voor ogen hebt.

Loopbaanbegeleiding Rotterdam

Loopbaanbegeleiding kan ook voorkomen dat je vastloopt in jouw werk. Wanneer bijvoorbeeld de veranderingen in functie of binnen de organisatie niet meer aansluiten bij wie jij bent en wat je wilt. Deze veranderingen kunnen langdurige stress opleveren en leiden tot klachten. Met loopbaanbegeleiding voorkom je dat, zorg je goed voor jezelf en haal je het beste uit jezelf, je ontdekt waar jouw hart ligt en hoe je die kunt volgen! Vervolgens hoef je alleen nog maar de stap te zetten!

Loopbaanbegeleiding omvat een proces van oriëntatie, onderzoek en het maken van keuzes. Het doel is om een passende functie te vinden in de juiste context. Een goede functieverandering leidt tot groei, vergroting van de arbeidstevredenheid en een verbetering van jouw welzijn. Het is belangrijk dat je even helemaal loskomt van oude ideeën en overtuigingen en vanuit een open blik dit proces instapt. Vanuit een open houding sta je open voor nieuwe ideeën, die uit jezelf naar boven komen. Ook kan het zijn dat je een bevestiging krijgt van onderbuikgevoelens en dat dat je motiveert er iets mee te doen. Stap voor stap, uiteraard.

Een grote hoeveelheid aan informatie en keuzemogelijkheden worden tijdens de begeleiding ontdekt en gestructureerd. Vervolgens koppelen we dit aan de kwaliteiten, vaardigheden, interesses en carrièrewensen van jezelf. Daarna zullen we de informatie terugbrengen naar de kern, waarna er een overzichtelijk beeld ontstaat van de gewenste functie en omgeving.

Het proces om tot een passende functie te komen is een persoonlijke ontdekkingsreis door jouw eigen kwaliteiten, wensen, dromen en kansen. De uitkomst is vooraf niet bekend!

Als je kiest voor loopbaanbegeleiding bij de Praktijk voor Zelfmanagement, kies je voor het bewust doorlopen van een inspirerend proces en weet je zeker dat de uitkomst vanuit jezelf is ontstaan!

Loopbaanbegeleiding kan ook als onderdeel van het herstelprogramma uitgevoerd worden.

Ervaringen van cliënten met loopbaanbegeleiding

“Wouter-Jan heeft mij geholpen om naar mijn intuïtie te leren luisteren, waardoor ik een veel betere baankeuze heb kunnen maken. Mijn werk kostte me veel energie en ik was aan het doorzetten, terwijl het werk me weinig voldoening gaf. Mijn werk is nu iets dat ik met veel plezier doe!”

∼∼∼∼

“Na een periode van overbelasting ben ik bij de mindfulnesscursus van Wouter-Jan terecht gekomen. Deze cursus heeft mij veel inzicht gegeven in hoe moeilijk ik het vind om rust te vinden en naar mijn gevoel te luisteren.
Na de cursus zijn Wouter-Jan en ik gestart met persoonlijke sessies. Ik heb deze sessies als heel prettig ervaren, omdat ik helderheid heb gekregen in waar mijn struikelblokken liggen en hoe ik ermee om kan gaan.
Daarnaast heb ik Wouter-Jan als een enorme (en praktische) steun ervaren in de moeilijke beslissingen die ik eerst niet durfde te nemen (zoals het eerlijk uitspreken van hoe ik mij voelde in mijn toenmalige baan, en vervolgens het veranderen van baan). Ik ben Wouter-Jan erg dankbaar voor zijn tijd en hulp en voel me een stuk sterker en rustiger!”

∼∼∼∼

“Voordat ik begon met loopbaanbegeleiding bij de Praktijk voor Zelfmanagement, liep ik erg te twijfelen over de keuze voor mijn opleiding. Ik had de opleiding autotechnicus afgerond en voelde mij hier niet goed bij. Daarna ben ik begonnen met een commerciële opleiding en een commerciële baan, alleen dit beviel mij ook niet. Tijdens de sessies zijn we erachter gekomen dat mijn interesse toch meer sportgericht en medisch is. Hierbij zijn we gekomen op sportgerichte fysiotherapie. Momenteel ben ik bezig met mijn HBO opleiding en heb ik voor het eerst sinds jaren motivatie voor school. Daarnaast zit ik door de sessies ook veel beter in mijn vel en heeft alles positief uitgepakt!”

∼∼∼∼

“Wouter-Jan heeft mij goed geholpen bij stressklachten. Het is prettig om met hem van gedachten te wisselen en hij geeft goede adviezen. Door zijn begeleiding kan ik beter met stress omgaan en ben ik er achter gekomen wat ik nu echt leuk vind. Ik ben nu positiever en ben weer een ‘zelfmanager’. Dank je wel Wouter-Jan.”

∼∼∼∼

Je bent op de pagina: loopbaanbegeleiding Rotterdam.

Nu aanmelden

Specialisaties

Nieuws & Blog

Contact