Loopbaanbegeleiding Rotterdam

Loopbaanbegeleiding Rotterdam bij de Praktijk voor Zelfmanagement

Zoek je werk dat goed bij jou past? Wil je met een goed gevoel naar jouw werk gaan en na het werk voldaan thuiskomen? En dan ook nog energie overhouden voor andere belangrijke dingen, zoals jouw relatie, gezin, familie, vrienden, hobby’s, en dergelijke? Wil je doen wat je belangrijk vind, of waar je je prettig bij voelt? Zit je in een periode van veranderingen en wil je deze kans benutten? Dan is loopbaanbegeleiding het aangewezen middel om antwoorden te krijgen, zodat je de juiste stappen kan zetten.

Loopbaanbegeleiding zet jou op het pad dat je verder brengt. Verder in jouw ontwikkeling, verder in het realiseren van werk dat bij je past en waar je je op jouw plek voelt. Een andere baan, het beginnen als zelfstandig ondernemer of het gaan volgen van een opleiding kan je zien als een stap onderweg naar een groter doel, of een stap op het pad dat jij voor ogen hebt, een stap die je helpt om je verder te ontwikkelen.

Loopbaanbegeleiding Rotterdam

Loopbaanbegeleiding kan ook voorkomen dat je vastloopt in jouw werk. Wanneer bijvoorbeeld de veranderingen in functie of binnen de organisatie niet meer aansluiten bij wie jij bent en wat je wilt. Deze veranderingen kunnen langdurige stress opleveren en leiden tot klachten. Met loopbaanbegeleiding voorkom je dat, zorg je goed voor jezelf en haal je het beste uit jezelf. Je kunt ontdekken waar jouw hart ligt en hoe je die kunt volgen. Vervolgens hoef je alleen nog maar de stap te zetten!

Op dit moment bied ik vanwege drukte in de praktijk alleen loopbaanbegeleiding aan als onderdeel van een (bedrijfs)traject.

Hoe we aan de slag gaan

Loopbaanbegeleiding omvat een proces van oriëntatie, onderzoek en het maken van keuzes. Het doel is om een passende functie te vinden in de juiste context. Een goede functieverandering leidt tot groei, vergroting van jouw arbeidstevredenheid en een verbetering van jouw welzijn.

Het is belangrijk dat je even helemaal loskomt van oude ideeën en overtuigingen en vanuit een open blik dit proces instapt. Vanuit een open houding sta je open voor nieuwe ideeën, die uit jezelf naar boven komen. Ook kan het zijn dat je een bevestiging krijgt van onderbuikgevoelens en dat dat je motiveert er iets mee te doen.

Tijdens de loopbaanbegeleiding doen wij geen loopbaan test, want dat geeft maar een beperkte uitkomst die vaak gebaseerd is op allerlei interpretaties die anderen gemaakt hebben en wat dus niet van jezelf is. Wij gaan juist aan de hand van persoonlijke oefeningen en het thuis oefenen aan de slag. Zo zet je steeds een stap in het ontdekken van wie je bent. Via deze weg, die echt vanuit jezelf ontstaat, kom je tot goede antwoorden op het gebied van jouw loopbaan. Want wie je bent, wat belangrijk voor je is, wat je goed kan, wat jouw inspireert, waarover je droomt, en dergelijke, is fundamenteel om te weten en om uiteindelijk tot goede loopbaankeuzes te komen.

Ook jouw intuïtie gebruiken is belangrijk

Het is belangrijk om in jouw loopbaankeuzes niet alleen cognitief en beredenerend te zijn, ook jouw intuïtie moet worden aangesproken om tot een goed beeld te komen. Want zijn we niet veel meer dan onze ratio? Denk maar aan mooie of voedende momenten uit jouw leven, dat beleef en voel je. Jouw beleving van jouw werk maakt of het werk voedend is, of dat je erop leeg loopt. Hoe verstandig jouw keuzes ook zijn geweest.

Jouw loopbaan groeit met je mee

Ieders leven bestaat uit fasen van persoonlijke en van professionele ontwikkeling. Wat het ene moment goed voelt en past, kan na een aantal jaren beknellend zijn. Als dat gebeurt, is dat geen slecht teken, maar een teken van ontwikkeling. Met deze mindset kan je jezelf juist helpen door te groeien, in plaats van bijvoorbeeld vol te houden, te vermijden of je teveel aan te passen.

Omdat iedere fase in jouw leven ook weer nieuwe inzichten met zich meeneemt, waar ook echt iets mee gedaan moet worden, vraagt dit veel flexibiliteit en daadkracht van je. Het vraagt je om vanuit zelfvertrouwen mee te kunnen bewegen. Zeker in de arbeidsmarkt van de huidige tijd is flexibiliteit cruciaal. Loopbaanbegeleiding kan je helpen om hier goed op in te spelen.

Een persoonlijke ontdekkingsreis

Het proces om tot een passende functie te komen is een persoonlijke ontdekkingsreis door jouw eigen kwaliteiten, wensen, dromen en kansen. De uitkomst is vooraf niet bekend!

Als je kiest voor loopbaanbegeleiding bij de Praktijk voor Zelfmanagement, kies je voor het bewust doorlopen van een inspirerend proces en weet je zeker dat de uitkomst vanuit jezelf is ontstaan!

Loopbaanbegeleiding kan ook als onderdeel van het herstelprogramma uitgevoerd worden.

Tijdens loopbaanbegeleiding staat het gebruiken van jouw zelfmanagement om tot antwoorden te komen centraal.

Ervaringen van cliënten met loopbaanbegeleiding

“Een aantal maanden geleden ben ik met Wouter-Jan gaan zitten voor loopbaanbegeleiding. Ik wist dat ik iets anders wilde dan waar ik nu werkte en ik was daarnaast ook herstellende van een burn-out.

Met zijn hulp heb ik mijzelf nog beter leren kennen, niet alleen op carrière gebied maar ook op persoonlijk gebied. Bepaalde onderdelen bleken toch wel degelijk belangrijk te zijn voor mij, terwijl ik deze in eerste instantie nooit zo serieus nam en me altijd aanpaste aan de functie en werksfeer.

Met zijn hulp heb ik grondig kunnen onderzoeken wat mij nu echt gelukkig maakt en energie geeft. En hierdoor heb ik veel betere keuzes kunnen maken. Ik weet nu echt wat wil en welke stappen ik wil maken voor in de toekomst.

Het voelde in het begin als een enorme ‘berg’ waar ik enorm tegenop zag; ik zag het niet gebeuren daarboven te komen en ik was helemaal vastgelopen. Nu voelt het alsof ik letterlijk op de top van die berg sta; dat het leven me toelacht en ikzelf weer aan het roer sta.

Inmiddels heb ik een leuke nieuwe baan gevonden en ik heb ontzettend veel zin om te beginnen!

Wouter-Jan, enorm bedankt!”

∼∼∼∼

“Wouter-Jan heeft mij geholpen om naar mijn intuïtie te leren luisteren, waardoor ik een veel betere baankeuze heb kunnen maken. Mijn werk kostte me veel energie en ik was aan het doorzetten, terwijl het werk me weinig voldoening gaf. Mijn werk is nu iets dat ik met veel plezier doe!”

∼∼∼∼

“Na een periode van overbelasting ben ik bij de mindfulnesscursus van Wouter-Jan terecht gekomen. Deze cursus heeft mij veel inzicht gegeven in hoe moeilijk ik het vind om rust te vinden en naar mijn gevoel te luisteren.
Na de cursus zijn Wouter-Jan en ik gestart met persoonlijke sessies. Ik heb deze sessies als heel prettig ervaren, omdat ik helderheid heb gekregen in waar mijn struikelblokken liggen en hoe ik ermee om kan gaan.
Daarnaast heb ik Wouter-Jan als een enorme (en praktische) steun ervaren in de moeilijke beslissingen die ik eerst niet durfde te nemen (zoals het eerlijk uitspreken van hoe ik mij voelde in mijn toenmalige baan, en vervolgens het veranderen van baan). Ik ben Wouter-Jan erg dankbaar voor zijn tijd en hulp en voel me een stuk sterker en rustiger!”

∼∼∼∼

“Voordat ik begon met loopbaanbegeleiding bij de Praktijk voor Zelfmanagement, liep ik erg te twijfelen over de keuze voor mijn opleiding. Ik had de opleiding autotechnicus afgerond en voelde mij hier niet goed bij. Daarna ben ik begonnen met een commerciële opleiding en een commerciële baan, alleen dit beviel mij ook niet. Tijdens de sessies zijn we erachter gekomen dat mijn interesse toch meer sportgericht en medisch is. Hierbij zijn we gekomen op sportgerichte fysiotherapie. Momenteel ben ik bezig met mijn HBO opleiding en heb ik voor het eerst sinds jaren motivatie voor school. Daarnaast zit ik door de sessies ook veel beter in mijn vel en heeft alles positief uitgepakt!”

∼∼∼∼

“Wouter-Jan heeft mij goed geholpen bij stressklachten. Het is prettig om met hem van gedachten te wisselen en hij geeft goede adviezen. Door zijn begeleiding kan ik beter met stress omgaan en ben ik er achter gekomen wat ik nu echt leuk vind. Ik ben nu positiever en ben weer een ‘zelfmanager’. Dank je wel Wouter-Jan.”

∼∼∼∼

Je bent op de pagina: ‘loopbaanbegeleiding Rotterdam’.

Aanmelden
Terug naar alle specialisaties

Nieuws & Blog