Persoonlijke ontwikkeling Rotterdam

Persoonlijke ontwikkeling Rotterdam

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Tijdens het dagelijks leven ben je bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling. Soms bewust, soms onbewust. Het leven is continue aan verandering onderhevig: we worden bijvoorbeeld allemaal ouder, gaan nieuwe relaties aan en veranderen van werk. Soms worden we ziek of maken we (heftige) gebeurtenissen mee. Om hiermee om te kunnen gaan, gebruiken wij ons lerend vermogen. Dit stelt ons in staat om onszelf aan te passen aan de veranderingen die het leven geeft. Dat komt tot uiting in persoonlijke ontwikkeling.

Een proces van persoonlijke ontwikkeling gaan we vaak pas echt bewust aan als we op ons pad tegenslagen of problemen zijn tegengekomen. Zo willen we weer verder komen als we zijn vastgelopen, of willen we geïnspireerd raken als we merken dat er geen inspiratie meer is, terwijl die ons voedde.

Inspiratie, motivatie, energie en positiviteit ontstaat als we goed naar onszelf luisteren, goed voor onszelf zorgen en goede keuzes maken. Dit gaat veel verder dan het oplossen van problemen, het gaat over het kiezen voor jezelf, voor jouw bestemming in het leven. Persoonlijke ontwikkeling betekent het oplossen van obstakels die dat in de weg staan. Dat is geen zweverig proces, maar een proces waarbij je oude patronen loslaat en kiest voor de weg die juist niet altijd de makkelijkste is: je kiest dan voor jezelf.

Waar bestaat de begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling uit?

Bij persoonlijke ontwikkeling word je begeleid bij het bewust ontwikkelen op persoonlijk vlak. Je word je bewust van jezelf, jouw kwaliteiten en valkuilen. Je kan bewust worden van (onbewuste) patronen die je al jaren hebt en een dieper inzicht in jezelf krijgen. Ook kan je dat leren veranderen. Hierbij worden vaak therapeutische oefeningen gedaan.

Met het verkregen zelfinzicht kan je keuzes maken en veranderingen doorvoeren die écht bij jou passen. Je kunt ook vaardigheden aanleren, bijvoorbeeld om meer ontspanning en geluk te krijgen. Ook op werkgebied of het gebied van relaties kan je persoonlijke ontwikkeling gebruiken om verder te komen.

Wat jouw doel of motivatie ook is,

persoonlijke ontwikkeling is al snel de juiste volgende stap!

Persoonlijke ontwikkeling heeft ook een diepere laag waarmee je meer betekenis en verrijking aan jouw leven kunt geven. We spreken dan van zingeving. Wat geeft betekenis aan jouw leven? Je kan bewuster en vanuit inspiratie leren leven.

Meld jezelf vandaag nog aan voor persoonlijke ontwikkeling! Ook kan je jezelf persoonlijk ontwikkelen door een Mindfulnesstraining te volgen.

Je bent nu op de pagina: persoonlijke ontwikkeling Rotterdam.

Specialisaties

Nieuws & Blog