Stress behandeling Rotterdam

Stress behandeling Rotterdam bij de Praktijk voor Zelfmanagement

Wil je stress verminderen?stress behandeling Rotterdam

Bij de praktijk kan je begeleid worden bij het terugdringen, oplossen en voorkomen van stress en werkstress. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van stressklachten.

Stress is iets dat iedereen ervaart. Soms kan het echter zorgen voor een verslechtering van de werksfeer, of de sfeer thuis. Soms kan je erdoor klachten ontwikkelen of jezelf niet meer zijn.

Door de stress herken je jezelf dan niet meer, je bent bezig met het afwerken van taken of to do lijstjes en je hebt daardoor weinig tijd voor jezelf. Stress heeft veel nadelige gevolgen. Ook zonder dat je direct uitvalt. Sommigen houden het lang vol, maar is dat wel echt wat je wilt?

Wees op tijd met het maken van een afspraak voor behandeling, wacht niet te lang. Je zal niet de eerste zijn die denkt dat het wel over gaat, straks, als de klus, het project of alle taken zijn afgerond. Of als de vakantie eraan komt, et cetera. Het probleem is dat er altijd weer nieuwe projecten verschijnen, of andere nieuwe situaties waardoor de stress blijft.

Als je dat merkt, wees je ervan bewust dat stress, zonder dat er voldoende herstelmomenten zijn, chronisch kan worden. Dit brengt schade in jouw lichaam aan en kan een opmaat zijn richting overspannenheid of burn-out. Dit doorbreken is niet gemakkelijk.

Zorg goed voor jezelf, kies voor gezondheid en kom tot rust. Wees ‘Mindful’. Leer goed om te gaan met stress en leer hoe je stress kunt terugdringen. Leer de oorzaken van stress te (h)erkennen en maak goede keuzes om jouw situatie te verbeteren.

stress behandeling Rotterdam

Bij de praktijk kan je hierbij begeleid worden. Je kan kiezen voor individuele behandeling en ook kan je een training volgen. Neem gerust contact op als je geïnteresseerd bent!

Achtergrondinformatie over stress

Het woord werkstress zegt het al: stress in relatie tot het werk. Werkstress is een verwijzing naar aspecten van het werk die voortdurend fysieke en/of psychologische inspanning kosten. Dit kunnen fysieke, psychologische, sociale en organisationele aspecten zijn.

Stress kan ook vanuit privésituaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan relatieproblemen, gezondheidsklachten en ziekte, gezinsuitbreiding, traumatische / schokkende ervaringen, et cetera.

In feite hebben we allemaal te maken met werkstress. Bijvoorbeeld als we door ons werk persoonlijke contacten hebben met lastige of klagende mensen. En ook als de werkdruk hoog is, er deadlines te behalen zijn of er een (te) volle agenda wordt aangehouden. Ook privéfactoren kunnen stress opleveren en een rol spelen in het ontstaan van werkgerelateerde stress. Daarnaast kunnen risicofactoren als overbelasting, veranderingen, onvoldoende autonomie en beloning bijdragen aan werkstress (zie preventie voor meer informatie over de risico- en beschermende factoren).

Het eventueel ontstaan van werkstress hangt nauw samen met de persoon en de situatie. Werkstress heeft deels te maken met de beleving van aspecten van het werk door het individu, waardoor wel of juist geen stressreactie volgt. Ook spelen de vaardigheden van het individu om met stress om te gaan een rol. Daarnaast is de beschikbaarheid van energiebronnen, zoals bijvoorbeeld het krijgen van feedback en steun van collega’s, goede loopbaanmogelijkheden, salaris, en dergelijke bepalend voor het wel of niet ontstaan van werkstress.

Belangrijke factoren bij het ontstaan van werkstress zijn tevens aspecten van de functie en organisatie. Ook zijn er functies met een verhoogde kans op werkstress omdat de aard van de functie dit met zich meebrengt. In dit kader speelt het passen van de functie en organisatie bij het individu en de preventieve inzet van de werkgever een grote rol bij het al dan niet ontstaan van werkstress.

Werkstress kan leiden tot kortdurende klachten zoals concentratieverlies, gevoelens van overbelasting en prikkelbaarheid. In de regel herstelt men hiervan. Er is nog geen beperking in sociaal of beroepsmatig functioneren te verwachten. Werkstress kan leiden tot overspannenheid.

Zie het artikel in het Algemeen Dagblad waar ik aan mee heb gewerkt: “Rotterdam burn-outhoofdstad van Nederland”: website Algemeen Dagblad, het volledige artikel en het nieuwsitem op deze website.

Je bent nu op de pagina: ‘stress behandeling Rotterdam’

Terug naar alle specialisaties

Nieuws & Blog