Vergoeding coaching counseling psycholoog zorgverzekeraar

Zoek je informatie over vergoeding van coaching, counseling of een psycholoog door jouw zorgverzekeraar?

Ieder jaar kan je in december van zorgverzekeraar wisselen. Dat biedt je de kans om jouw wensen met betrekking tot jouw begeleiding te bepalen en dit op jouw zorgverzekering af te stemmen.

Op dit moment wordt mijn begeleiding in de vorm van counselling vergoedt door veel zorgverzekeraars. Counselling valt onder alternatieve geneeswijzen en valt zodoende onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat je jouw vergoeding voor mijn begeleiding zelf kan bepalen, door bij een zorgverzekeraar een gunstige aanvullende verzekering af te sluiten.

Let hierbij op dat je:

  • een goede vergelijking maakt tussen de zorgverzekeraars, dit kan je doen door de verschillende vergelijkingssites te raadplegen,
  • vergelijk ook de vergelijkingssites, want sommigen krijgen een vergoeding voor het aanleveren van nieuwe klanten bij een zorgverzekeraar en zijn dus partijdig,
  • zoek via de website van de door jouw gekozen zorgverzekeraar, (of jouw top 3 van gekozen zorgverzekeraars) naar de lijst met erkende beroepsverenigingen voor de alternatieve geneeswijzen, van het juiste jaar. Ik ben lid van de ABvC en de RBCZ. Sommige verzekeraars vragen lidmaatschap van beide, sommigen alleen van de ABvC.
  • bekijk de websites en bel de zorgverzekeraars om te verifiëren of ze inderdaad vergoeden. Het komt geregeld voor dat telefonisten van de zorgverzekeraars zich vergissen, dus doe een dubbele check.

Met de volgende link kan je het vergoedingenoverzicht zorgverzekeraars 2016 downloaden, deze hebben aangegeven mijn begeleiding in 2016 te vergoeden. Let op! ..dit biedt geen garantie, want de zorgverzekeraars wisselen soms van beleid. Controleer dit daarom altijd zelf bij jouw zorgverzekeraar!

Meer informatie over mijn tarieven en vergoeding kan je lezen op deze pagina.

Veel succes met het uitzoeken van een geschikte verzekering. Het is een klus, maar het kan je ook veel opleveren!